Smart städning – Så städar du ditt hem snabbt och enkelt

Här är 7 bra städningstips som gör städning av ditt hus mycket enklare.

  1. Utveckla en husstädningsstrategi. Flytta runt i varje rum i ditt hem med en kamera, penna och en anteckningsbok. Ta foton i varje rum och räkna sedan ut alla rengöringsuppgifter som måste göras för få ditt hem som du önskar – rent och välorganiserat.
  2. Gör checklistor för din strategi. När du väl har bilderna på platserna i ditt hem, är det dags att skapa checklistor för att underlätta din strategi. I ditt kök kan du till exempel ha checklistor för rengöring av kylen, för ugnen och för rengöring efter middagen. Ett sätt att starta din strategi på är att plocka upp en dammsugare för mattrengöring varannan dag – på det sättet tar dammsugning förmodligen mindre än 15 minuter.
  3. Skapa ett dagligt arbete med hemuppgifter. Medan du förbereder en övergripande strategi för ditt hem är det också viktigt att se till att vissa enkla uppgifter utförs dagligen. Att till exempel bädda din säng, diska, placera böcker eller tidskrifter i ordning bör inte lämnas till nästa dag. Du bör slutföra dessa enkla uppgifter dagligen.
  4. Skapa en 15 minuters uppgiftslista för din strategi. Dessa är kortare perioder när du upptäcker att du inte har något annat att göra. I den här listan behåller du bara de uppgifter som enkelt kan avslutas inom en tidsperiod på 15 minuter. Några av dessa uppgifter kan innefatta: snabb mattrengöring, eller varför inte rengöring av fönster eller dörrar. Om du är trött, lägg helt enkelt allt på sitt ställe i ditt vardagsrum, eftersom detta kommer att få ditt hem att se renare och snyggare ut.
  5. Skapa en strategi med familjen. Detta kräver ett möte mellan alla familjemedlemmar för att göra varje familjemedlem medveten om de städjobb de personligen ansvarar för, plus vilka sysslor som andra familjemedlemmar ansvarar för. Förklara också för alla när och hur de tilldelade sysslorna ska göras. Du kan till och med ge lite extra fickpengar till dina barn för varje gjort jobb.
  6. Ta reda på rätt tid för städning. Med en ordentlig rengöringsstrategi vet du när du ska rengöra, vad du ska rengöra och vems tur det är att göra jobbet. Som en extra bonus kan du se vilka rengöringsuppgifter du behöver hyra professionell hjälp för t.ex.
  7. Ta reda på en specifik tid för att handla rengöringsprodukter. Besök din närliggande butik för att köpa rätt produkter – att ha rätt verktyg för din städning som gör rengöring mycket enklare och betyder att det är mer troligt att rengöringen kommer att göras enligt strategin.

Ta kontakt med en bra städfirma i Gustavsberg om du vill få hjälp med din städning till vettiga priser!